IPAC BELGIUM

Quality is our passion

BEYERS SHOP  -  RACING & BREEDING LOFT BY:  De Muylder - Moonens

IPAC BELGIUM "The place to be"


° Zo kan u bij Ipac Belgium terecht voor alle duivenmengelingen en voedingsupplementen in de "Beyers Shop"

U kan bij ons voor alle merken van duivensuplementen. Indien niet op voorraad kan dit op bestelling en geleverd binnen de 10 dagen.


° U kan er ook terecht, na afspraak, voor VOEDINGTECHNISCH ADVIES, speciaal aangepast aan de moderne duivensport.


° Ipac Belgium heeft ook een aantal benodigdheden voor uw duivenhok. Wij verdelen het merk "DEMSTER"

De ruiperiode : Verzorg uw duiven nu beter dan ooit !

Beyers geeft u wat nuttige tips om een geslaagde rui door te komen.

De ruiperiode is voor de duif vooral een rustperiode die nodig is om te herstellen van het voorbije zware vluchtseizoen. Daarom geef uw duiven de nodige rust en breng ze terug naar de natuur, om door deze zware periode heen te komen.

Tijdens de rui moet vooral de vernieuwing plaatsvinden van het vederkleed, deze verpluiming vergt heel veel energie en gezien de duif vermoeid is van het voorbije vluchtseizoen dienen wij daar een hand aan toe te steken om de rui vlot te laten verlopen.

We weten allemaal dat de ruiperiode de eerste stap is naar het succes in het volgend wedstrijdseizoen, niet alleen belangrijk voor het vluchtseizoen maar ook voor een goede winterkweek. Duiven die niet in de nodige goede conditie verkeren zullen het dan ook zwaar krijgen tijdens het winterkweekseizoen, daarom is het aangeraden de duiven te voeren met aangepaste kwaliteitsmengelingen zoals de “Beyers Premium Rui Super”, “Beyers rui Methionine Actief”, “Beyers Elite 7/30 Enzymix Rui of “Beyers Elite 7/22 Enzymix Rui Methionine” voeg hierbij de Beyers Plus Ruiversterker en regelmatig Beyers Plus Bioflorum over het voer, en u kan er van uitgaan dat de duiven alles hebben om het welslagen van een perfecte rui. Kwaliteit gaat boven alles, u zal er op termijn geld bij winnen!

Tijdens de ruiperiode is maar één ding van belang: Terug naar de natuur, veel rust, zon en lucht. Geef ook  wekelijks een bad met Beyers Plus Fino Badzout erin. Zorg ervoor dat de duiven voldoende en ongestoord uit kunnen vliegen. Voeder een zo rijk mogelijke mengeling met genoeg eiwitten, vetrijke en vezelrijke granen en zaden. Pas na de ruiperiode begint dus de winterperiode (begint als de laatste pen is gestoten), dan is het ogenblik gekomen om uw duiven op een eiwitarme mengeling over te schakelen zoals de Beyers Premium Vandenabeele en de Beyers Enzymix Recup 7/48. Vermijd  vooral ophitsende zaden te geven.

Bij deze rest er mij alleen nog u succes toe te wensen!

Voedingsadviseur duiven Beyers

Beyers Premium Rui Super 20kg: Een hoogwaardige ruimengeling, die vooral ook de getoaste Soja bevat.  Soja bonen bevatten 2 keer zoveel  zwavelhoudende aminozuren dan de andere peulvruchten maar zeker belangrijk is de gemaakte keuze van de granen die allen van PREMIUM kwaliteit zijn. Deze mengeling is zo samengesteld dat de duif tijdens deze zware periode alle ingrediënten erin kan terugvinden om het welslagen van een goede rui te verzekeren.

Beyers Elite 7/30Enzymix Rui 20kg: Een perfect uitgebalanceerde ruimengeling met enzymen. Enzymen zijn levensnoodzakelijke eiwitten voor mens en dier en zijn van nature uit in het lichaam aanwezig. Duiven produceren echter geen enzymen die de celwanden van granen en peulvruchten kunnen afbreken. Deze specifieke enzymen worden aan de Beyers Elite Enzymix mengelingen toegevoegd en zorgen ervoor dat de vertering veel beter gebeurd en de duiven zullen daardoor ook in een betere conditie verkeren.

Beyers Rui Methionine Actief 25kg: Methionine is een zwavelhoudend aminozuur dat door de duif niet zelf in het lichaam kan worden aangemaakt. Om die reden behoort methionine tot de essentiële aminozuren en moet de duif het via de voeding toegediend krijgen.  Methionine zorgt o.a. voor het aanmaken van de nodige eiwitten die instaan voor de opbouw van een nieuw en zacht vederkleed. Door het vermengen van vloeibare methionine in onze Beyers methionine Actief mengeling zijn we er zeker van dat uw duiven deze noodzakelijke aminozuren opnemen.

De Elite Enzymix-mengelingen zijn dus enig in hun soort omdat wij er noodzakelijke verteringsenzymen aan toevoegen die niet door de duif zelf worden aangemaakt. Beyers Elite Enzymen zijn 100% natuurlijk, smaak- en reukloos, en worden pas actief na inname van de granen. Beyers Elite Enzymixmengelingen kunnen gevoederd worden aan duiven van alle leeftijd ook tijdens de nakweek.  In het verteringssysteem breken de enzymen op zeer efficiënte manier grote moleculen af in kleine stukken, zodanig dat de voedingsstoffen via de darmwand kunnen opgenomen worden.

Beyers Elite 7/22 Enzymix Rui Methionine 20kg: Deze mengeling bevat alle het nuttige en alle voordelen van Enzymix en Methionine (zie voorgaande teksten) samen, deze mengeling is van hoogwaardige kwaliteit en samengesteld uit hoogwaardige granen.

Beyers  Plus Ruiversterker: Om de duif nog beter te ondersteunen heeft Beyers een Ruiversterker of ruiverbeteraar ontwikkeld. Deze “RUIVERSTERKER” of ruiverbeteraar zal ervoor zorgen dat de rui vlotter verloopt en werkt vooral bloedzuiverend; heel belangrijk tijdens deze moeilijke periode. “DE BEYERS PLUS RUIVERSTERKER” garanties zijn: 21% ruw eitwit, 40% ruw vet, 1,4% ruwe as, 6,3% ruwe celstof. Deze “RUIVERSTERKER” is verkrijgbaar in zakken van 3kg  en tijdens de Beyers Ruiactie 2010 kan u gratis, een zakje van 750 gr bekomen bij onze verdeelpunten dit bij aankoop van 1 zak Beyers Rui mengeling. Een zakje van 750 gr is voldoende om te vermengen met 1 zak ruimengeling. Aan te raden is deze ruiversterker steeds ter beschikking te stellen aan de duiven tot einde december dan is de rui op vele hokken ten einde.

Beyers Plus URTICA-CHLORELLA MINERAL MIX 5kg: Dit mineraalmengsel bevat hoofdzakelijk een ruime keuze aan hoogwaardige grit- schelpen-kiezel- en kleiproducten. Aangevuld met planten, olierijke zaden en korrels met o.a. fructo-oligosachariden. Met deze rijke samenstelling wordt de gezondheid van uw duiven bevorderd. Het unieke aan deze minereraalmix is de toevoeging van Urtica dioica, de botanische naam voor brandnetel en Chlorella, een microscopisch klein groen alg-plantje.

De Urtica is een voedzame en bloedzuiverende plant, heeft anti-allergische eigenschappenen, bevorderd ook het verwijderen van urinezuren uit de spieren en helpt de uitscheiding van gifstoffen. Tevens is brandnetel (Urtica) rijk aan calcium, ijzer en goed opneembare natuurlijke mineralen die een positief effect hebben op het verenkleed.   

 Chlorella, een zoetwateralg, heeft van alle planten het hoogste gehalte aan chlorofyl en is daarom de ultieme vorm van bladgroenvoeding. Door de microscopisch kleine ronde vorm van 2 tot 10 duizenste van 1mm is Chlorella bovendien uitzonderlijk goed opneembaar door het lichaam. Gedroogde Chlorella heeft een gehalte van 60% hoogwaardige eiwitten. Deze eiwitten hebben bij uw duiven een spieropbouwend- en conditie verbeterend effect. Kortom deze ééncellige chlorella plantjes zijn zeer waardevolle bouwstenen voor het lichaam en dragen bij om uw duiven steeds in topconditie te houden. Door de toevoeging van een vitaminen- en fructo-oligosacchariden rijke korrel, olierijke zaden en kleine granen waaronder Quinoa   (gekend omwille van zijn hoge voedingswaarde en hoog gehalte aan ijzer en magnesium) is deze Urtica-Chlorella Mineral Mix het volledigste en beste mineraalmengsel om te voederen tijdens de ruiperiode maar ook tijdens het vluchtseizoen. Men dient hier enkel elke dag een koffielepel per duif te geven dit kan tijdens het ruiseizoen het best samen met de ruiverbeteraar.

Beyers Plus Bioflorum: is een uitzonderlijke darmconditioner; geeft de verschillende darmvirussen geen kans om zich te nestelen, heeft unieke eigenschappen omdat het verrijkt is met pre-en probiotica. Bioflorum is rijk aan plantaardige vezels en bevat bovendien levende darm micro-organismen. Deze toegediende darmflora (probiotica) bevordert de darmgezondheid en de algemene gezondheid. Om deze darmflora te behouden worden er ook prebiotica toegevoegd. Dit zijn hoogwaardige voedingstoffen die de groei van goedaardige bacteriën aansturen en in stand houden. Door het samenspel van toegevoegde micro-organismen (probiotica) en darmfloraondersteunende voedingsstoffen (prebiotica) verkrijgt de duif een natuurlijk evenwicht in het darmstelsel met een optimale darmwerking en mestconsistentie tot gevolg. Een goede darmwerking vrijwaart de duif van uitdroging omdat verlies van vocht en elektrolyten verhinderd wordt. Daarom is Bioflorum aangewezen om ook tijdens het vlucht en kweekseizoen regelmatig toe te dienen. Hoe gebruikt men Bioflorum? Op 1 kg Beyers ruimengeling vermengt men 1 eetlepel Beyers Plus Koninginnebrij (dat o.a. propolis en ginseng bevat) en voeg daarna 1 eetlepel Bioflorum toe aan deze mengeling. Laat enkele minuten inwerken en voer dan uw duiven. Dit herhaalt men 1 tot 2maal per week.

Zoals u kan afleiden uit dit artikel staat het onderzoek naar de perfecte begeleiding van uw duiven niet stil.  De wetenschap, de natuur en Beyers trachten u hierbij te helpen om een zo perfect mogelijke rui te doorstaan. Al onze producten zijn getest op hun kwaliteit en resultaat door verschillende tophokken in binnen- en buitenland die daaraan graag hun medewerking verschaffen.

De Muylder Patrick                                                                                                                     

Klik op de afbeelding om naar het gewenste voedingschema te gaan

Ipac Belgium © 2012