IPAC BELGIUM

Quality is our passion

BEYERS SHOP  -  RACING & BREEDING LOFT BY:  De Muylder - Moonens

IPAC BELGIUM "The place to be"


° Zo kan u bij Ipac Belgium terecht voor alle duivenmengelingen en voedingsupplementen in de "Beyers Shop"

U kan bij ons voor alle merken van duivensuplementen. Indien niet op voorraad kan dit op bestelling en geleverd binnen de 10 dagen.


° U kan er ook terecht, na afspraak, voor VOEDINGTECHNISCH ADVIES, speciaal aangepast aan de moderne duivensport.


° Ipac Belgium heeft ook een aantal benodigdheden voor uw duivenhok. Wij verdelen het merk "DEMSTER"

Er wordt onder de naam De Muylder-Moonens gespeeld. Na verschillende jaren met succes te hebben gespeeld op vluchten van 400 tot 800km, is er in 2009 besloten om zich enkel nog te richten naar de Internationale vluchten zoals: Barcelona, Pau, Bordeaux, Tarbes, Perpignan en Marseille.

Carina en Patrick bouwen aan een stam van duiven geselecteerd uit verschillende Nationale en Internationale winnaars. Zoals de gekende ‘Florizoon’ duiven die reeds terug te vinden zijn in hun stam van al de rechtstreekse topduiven van wijlen Jozef De Ridder uit Sint Ulriks Kapelle. Deze duiven weten zich bijzonder hoog te plaatsen op vluchten van 500 tot 900km en liggen reeds aan de basis van vershillende 1e Nationaals. Het destijds heel gekende hok De Ridder heeft mede de basis gelegd bij de nu wereld bekende Derauw- Sablon ras . Vele ander toppers zijn hier vroeger duiven gaan bijhalen om met succes te kruisen.

Zo hadden Patrick en Carina reeds in het verleden succes uit kruisingen met  “De Ridder Jozef” duiven en gekruist aan de Halve fond duiven van “Jozef Wellemans” uit Zandbergen die in de jaren 80 de Nationale uitslagen met jonge duiven domineerde. Zo bekwamen ze verschillende duiven die hun strepen hard verdienden op de Grote halve fond (Brabantse Unie) en de destijds heel gekende Provinciale en Interprovinciale Angoulème vluchten.  Uit deze kruising werden met een duivin “Honney” de 2e Nationaal La Souteraine gespeeld, de 2e Nationaal La Souteraine Oude, verschillende 1e provinciaals en Interprovinciaal op Angouleme en grote halve fondvluchten. Dit gaf aanleiding om met de duiven steeds verder te gaan en de lat wat hoger te leggen. Later kwam dan de 9e Nationaal Cahors Oude ingericht door Cureghem Center en de 2e Natonaal Cahors duivinnen.

Meerdere jaren behaalden zij bij de Brabantse Unie verschillende kampioenstitels op de fondvluchten. Ook op de door de kbdb ingerichte kampioenschappen wisten zij zich tal van keren hoog te plaatsen in de Asduif Kampioenschappen Allround en Fond Kampioenschappen. 

Carina en Patrick

Carina en Patrick

 Na het spelseizoen, bij hen is dat Perpignan, gaan alle duiven samen en worden de jaarlingen ingepast op de hokken voor oude duiven, zo is het mogelijk om voor de verjonging te zorgen in het kweekhok. De beste vliegduiven worden er aan goede kweekduiven gekoppeld in de hoop het ras te versterken. Nadien gaan ze tot met de koppeling eind december in de duivinnenrennen voor hun afdelingen. Dit geeft de mogelijkheid om de binnenhokken goed te reinigen en te ontsmetten. Gezien hun drukke beroepsbezigheden is het een perfect systeem, waar duif en liefhebber beter van worden. Zij trachten zoveel mogelijk de duif dicht bij de natuur terug te brengen zodat zij op een natuurlijke wijze een eigen weerstand opkweekt, dit komt haar ten goede bij het volgende seizoen. Als duivenliefhebbers hebben zij heel weinig werk met voederen en drinken geven. Het speciaal ontworpen voedersysteem in de duivenren beperkt het werk tot het minimum (zie foto's in het submenu "The Lofts".

Ipac Belgium © 2012